Hayat pahalılığından bıkan Antalyalı memurlar tayin istiyor

Haber Giriş : 05 Ağustos 2006 12:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Antalya'nın Kemer ilçesinde çalışan çok sayıda devlet memuru ev kiralarının yüksek olması hayat pahalılığının fazla olması nedeniyle başka illere tayin istiyor.

Lojman sıkıntısının yaşandığı ilçede öğretmen açığının ise bu nedenden kaynaklandığı öğrenilirken, ilçede son olarak çok sayıda memurda başka illere aynı sıkıntı nedeniyle tayin istedi.

Türk turizminin gözde turizm kenti Kemer'de yaşanan konut sıkıntısı ve hayat pahalılığı devlet memurlarının görev yapmasına engel oluyor.

Mevcut ev kiralarının bir devlet memurunun ödeyemeyeceği durumda olduğu kentte, az sayıda ki lojman nedeniyle, çok sayıda devlet memuru, Antalya'dan Kemer'e gidip gelmek zorunda kalıyor.

Günlük 10 YTL yol parası veren devlet memurları, lojman dışında Kemer'de oturmayı seçtiğinde ise 400 ila 700 YTL arası ev kirası ödemek zorunda kalıyor. İlçe merkezi ve beldelerde yaşanan öğretmen açığının ise aynı şekilde lojman sıkıntısı ve hayat pahalılığı nedeniyle ortaya çıktığı belirtiliyor.

Gözde bir tatil beldesinde görev yapacakları için Kemer'e gelmeden önce mutlu olan devlet memurları ilçede geçirdikleri kısa süre sonrası yaşam koşullarını gerekçe göstererek, ilk fırsatta başka illere tayinlerini istiyor.

Son olarak Kemer İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görev yapan devlet memurlarının bir bölümünün yaşam koşullarını lojman sıkıntısını ve ev kiralarının yüksekliğini gerekçe göstererek başka illere tayinlerini istedikleri istedikleri öğrenildi.

Yıllar önce yapılan ve Kemer ile beldelerinde çalışan devlet memurlarının ihtiyacını karşılayamayacak durumda olan turizm lojmanlarının yetersizliği ile ilgili ilçe genelinde basına açıklama yapamayan ve bu nedenle seslerini duyuramayan devlet memurları lojman sorununun çözüme ulaştırılarak konut sıkıntısının giderilmesi için yöneticilerden yardım bekliyor.

Kemer ilçe merkezinde kiraların el yakması devlet memurlarını mahalle ve köylere yönlendiriyor. Artan nüfusu karşılamak için arka arkaya yapılan çok sayıda konut nedeniyle büyük bir kent görünümüne bürünen Aslanbucak Mahallesi ve Kuzdere Köy'ü ise altyapı sorunu yaşıyor.

Köy ve mahallede yalnızca ana cadde üzerinde ki konutlar altyapıdan yararlanırken çok sayıda konut, altyapı sıkıntısı çekiyor. Bu büyümenin ise gelecek için tehlike sinyalleri verdiği belirtiliyor.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber